Skänk pengar till vårt arbete i Ukraina

Vi erbjuder två metoder för att skicka pengar till Ukraina.

Att skicka pengar kan vara ett känsligt ämne. Det kan finnas en nervositet för vart pengarna tar vägen eller en allmän osäkerhet kring hur överföringen går till. Att det nu dessutom är till ett land som har ett helt annat alfabet kan säkert få många att tveka.

I Sverige är många vana att skicka pengar till så kallade 90-konton, från tiden då postgirot regerade. 90-konton har varit en garant för att mottagaren är en trovärdig och seriös organisation men det i sig innebär även problem. Det är bara de stora drakarna som Röda korset, UNICEF, Rädda Barnen etc. som får 90-konton. Dessutom kan det vara svårt att få en överblick till exakt var i deras verksamhet pengarna går.

Vi tänker annorlunda. Genom att använda moderna digitala banker som Monobank kan vi skicka pengar med ett vanligt kreditkort och vara säker på att pengarna kommer fram, både direkt och precis till vår verksamhet. Monobank Jar är en digital sparbössa skapad av Nikolai (Микола Ф), för att kunna ta emot donationer direkt till verksamheten på plats i Ukraina.

Vi tar även emot betalningar med PayPal. I dagsläget går dessa betalningar via vår kollega Martin på Ukrain-UK-Aid, som tillsammans med Nikolai koordinerar hjälparbetet från Storbritanian.


Monobank

Med Monobank betalar du enkelt och säkert - direkt med kort eller GooglePay.

Monobank öppnas i ett nytt fönster där du kan ange belopp eller använda de färdiga knapparna för 100, 500 eller 1 000 ₴, vilket är den Ukrainska valutan Hryvnia. Ungefärlig växlingskurs för € (EUR) visas under varje knapp.

På grund av Rysslands terrorbombningar mot Ukraina är mer än hälften av landets elnät utslaget. Strömavbrotten detta orsakar slår även mot landets banker. Detta gör att det ibland inte går att föra över pengar till Monobank. Om du får ett felmeddelande, försök igenom om någon timme.

Skicka pengar med Monobank


PayPal

PayPal öppnas i ett nytt fönster och du får logga in med dit PayPal-konto. Därefter anger du valfritt belopp, antingen i SEK eller GPB.

I dagsläget går dessa betalningar via vår kollega Martin på Ukrain-UK-Aid, som tillsammans med Nikolai koordinerar hjälparbetet från Storbritanian.

Skicka pengar med PayPal